­

Het meest gebruikte schijventransport voor 10 meter kruisboog is de EL5 transporteurs van Häring.

De schietbaan met de joystick;  de joystick kort naar voren en de schijf beweegt naar de kogelvanger en kort naar achteren en de schijf komt terug naar de schutter. 

De schijf beweegt door middel van een trekkoord over twee strak gespannen staaldraden met teflon mantel van de schutter naar de kogelvanger. De schijfhouder wordt afgeremd bij de kogelvanger en bij de transporteur met een dempingrubber.

De EL5 transporteurs werken met een gelijkstroommotor die automatisch uitschakelt zodra er weerstand in de transportbaan optreedt. Dit garandeert een lange levensduur en een zeer voordelig gebruik. Er wordt immers nooit meer stroom gebruikt als strikt nodig is. Mede hierdoor is het ook zeer belangrijk dat de spanning op de trekkoorden nooit te groot is, te veel spanning laat de motor afremmen. Een aanwijzing dat het trekkoord te strak staat is het langzamer lopen van de schijf. Een grote spanning is niet nodig omdat het aandrijfwieltje zo is gemaakt dat de uitsparing in het wieltje het touw aantrekt. Dit vergroot tevens de levensduur van de trekkoorden. 

De kogelvanger voor de luchtkogels is een stalen schuine kogelvanger met een opvangbakje en een pijlenvanger gemaakt van hout met een loodkern. Voor het reduceren van het geluid is er de geluid dempplaat.

Met de montage instructie is het zeer eenvoudig om de kogelvanger en de transporteur te monteren.

De banen worden compleet geleverd.

Extra bij te bestellen:

- Voor de verlichting is er een armatuur voor een 18 watt spaarlamp met een lichtopbrengst van + 1800 Lux.

- Speciaal voor de drie houdingen is er een verstel hulpstuk voor de EL5 (AFDEL3).

- Een dempplaat voor het verminderen van geluidsoverlast.

 

­